Har precis nu lyssnat klart på Viktor Frisks bok Min Superkraft. Den handlar om hans liv, hans framgång och vad som gett honom den, nämligen hans ADHD. Jag har tidigare lyssnat på Viktor och Idas podd, men tyckte till slut att den blev lite babblig. Viktor verkar vara en väldigt härlig, glad kille, även om jag inte altid håller med om det han säger. Det var kul att få veta lite mer om honom i den här boken, även om den inte rikrigt gick in på djupet tycker jag. 
 
ADHD är en diagnos som funnits lika länge som människan, men det är först på senare år, tillsammans med andra psykiatriska störningar, som den kommit att uppmärksammas mer och diagnostiserats mer. Nuförtiden diskuteras det till och med att ADHD skulle kunna vara överdiagnostiserat, att barn som inte alls har det får diagnosen, eller att vuxna får det genom att i princip betala för att på ett snabbt sätt diagnosen och genom det också medicin. Hur stort problemet är, det är svårt att säga. 
 
Iaf, Viktors bok är ett bra tillskott bland självbiografier. Jag tyckte dessutom att han kom med bra tips på hur man kan strukturera sitt liv för att få mer koll, tips som inte bara de med ADHD kan ta till sig. Jag hoppas och tror att den här boken kan vara viktig för många unga som har, eller tror sig har adhd. Om det är något jag ska peka på så är det att han kunde varit mer personlig. 
 
Förutom Viktors bok har jag läst, eller rättare sagt, lyssnat på, ett antal andra självbiografier, skrivna av bland annat Therese Lindgren och Alex Schulman. Hoppas återkomma om det, om jag kommer ihåg att blogga i pluggstressen vill säga;)
 
Gissar att hela litteraturvärlden redan läst den här. Eller sett filmen. Men jag hade inte gjort något av det förrän idag. Men nu så!
 
Tyckte det här var en fantastiskt söt bok. Den typiskt bittra, trogna Ove är en fantastisk karaktär som trots sitt speciella sätt går rätt in i hjärtat på en. 
 
Ove gillar när allt är som vanligt. Han kör sin Saab, har har sitt jobb, och han har sin älskade fru. Till dess att han en dag inte har det där längre. Och då vet han inte vad han ska göra. Som tur är dyker nya grannar upp. Och därmed nya problem och nya saker som måste lösas. För man kan ju inte lämna jorden innan allt är fixat och klart. 
 
Första gången jag drack matcha latte var i Berlin. Jag var där för ett par veckor sedan. Då tyckte jag det var lite väl sliskigt och sött, men man kan ju göra sin egen:)
 
 
När jag gör egen använder jag ett matchapulver som åkte med mig hem från Berlin.
 
 
..Det här! Man kan göra helt vanligt te på det också såklart. Jag brukar ta typ en tesked, lite mindre, blanda det med en halv deciliter hett vatten, följt av 2 dl het sojamjölk. Man kan såklart ha vilken mjölk som helst. Och skumma den kan man också göra, men har ingen skummare. Sen kan man lägga till lite vad man vill; ex vaniljsocker, eller bara vaniljpulver, eller något sött om man vill ha det. Prova dig fram:)
 
Idag är det plugg, städning, histologi och karriärkväll på menyn. Tiden kommer susa förbi idag känner jag!