Har precis nu lyssnat klart på Viktor Frisks bok Min Superkraft. Den handlar om hans liv, hans framgång och vad som gett honom den, nämligen hans ADHD. Jag har tidigare lyssnat på Viktor och Idas podd, men tyckte till slut att den blev lite babblig. Viktor verkar vara en väldigt härlig, glad kille, även om jag inte altid håller med om det han säger. Det var kul att få veta lite mer om honom i den här boken, även om den inte rikrigt gick in på djupet tycker jag. 
 
ADHD är en diagnos som funnits lika länge som människan, men det är först på senare år, tillsammans med andra psykiatriska störningar, som den kommit att uppmärksammas mer och diagnostiserats mer. Nuförtiden diskuteras det till och med att ADHD skulle kunna vara överdiagnostiserat, att barn som inte alls har det får diagnosen, eller att vuxna får det genom att i princip betala för att på ett snabbt sätt diagnosen och genom det också medicin. Hur stort problemet är, det är svårt att säga. 
 
Iaf, Viktors bok är ett bra tillskott bland självbiografier. Jag tyckte dessutom att han kom med bra tips på hur man kan strukturera sitt liv för att få mer koll, tips som inte bara de med ADHD kan ta till sig. Jag hoppas och tror att den här boken kan vara viktig för många unga som har, eller tror sig har adhd. Om det är något jag ska peka på så är det att han kunde varit mer personlig. 
 
Förutom Viktors bok har jag läst, eller rättare sagt, lyssnat på, ett antal andra självbiografier, skrivna av bland annat Therese Lindgren och Alex Schulman. Hoppas återkomma om det, om jag kommer ihåg att blogga i pluggstressen vill säga;)

Kommentera

Publiceras ej