Jag har typ blivit en serienörd. Från att ha varit den enda i alla sammanhang som inte har koll på klassiska serier som alla andra kollade på, typ OC, One tree Hill, Vänner, scrubs, Lost, Dr House. Så har jag nu pretty bra koll och följer med hyfsat. Och bingar serier som bara den. Bara senaste veckan har jag nästan sett klart på This is Us, Handmaid´s Tale, Girlboss och såklart en massa äldre Bones-avsnitt. Nörd I am. En serie som jag nämnt tidigare men inte skrivit om är Magicians. 
 
I Magicians får man följa några unga vuxna som känner sig annorlunda och inte riktigt passar in i den vanliga världen. Det visar sig att de har magiska krafter och därigenom kan få gå på en skola för magiker; Brakebills. Det är lite som Harry Potter, fast för äldre. Det är lite kul att det dessutom är med Harry-Potter-referenser i serien. 
Självklart är det inte guld och gröna skogar. Ett monster håller på att förstöra skolan, och vill döda alla i sin väg. En parallell värld, Fillory, sägs finnas och inte bara vara en saga, och även den riktiga världen utanför skolan har sina skurkar. Sedan tillkommer ju allt drama som uppstår i livet även om man inte haft magiska krafter. Typ kärleksdraman, trasiga familjer, missbruk och andra mörka hemligheter. 
 
Första säsongen har en tydlig röd tråd och riktning. Minus för uselt skådespeleri. I andra säsongen måste serieskaparna kommit på att skådespelarna är sådär, och låter dem därför göra parodi på sig själva ungefär. Vilket är väldigt roligt. Själva storyn är dock ganska spretig och den spårar ut mer och mer ju längre det går. Jag får lite känslan av att författarna kan ha gått på något alltså. Men i det stora hela är det en underhållande serie som ändå är sevärd. 
 
 
Fillory är fyllt med magiska väsen. 
 
 
Quentin är huvudpersonen. Tillsammans med ett par till. Han har ungefär ett ansiktsuttryck, vilket är en lame variation av det här. 
 
 
Ingen college-serie utan college-fester i ett Sorority-house-aktigt hus. 
 

Kommentera

Publiceras ej